masterclass 'banenafspraak en quotumheffing'

JWinfotainment organiseert op meerdere locaties masterclasses over de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten, die zich kenmerken door actuele informatie, kleine groepen, veel ruimte voor interactie in een ontspannen sfeer.

Met behulp van anekdotes, metaforen, humor en kwinkslagen maakt JWinfotainment de taaiste wet- en regelgeving op een boeiende en verrassende manier glashelder en alles behalve taai. U krijgt als het ware een kleurrijke kapstok aangeboden waar u alle opgedane kennis overzichtelijk aan op kunt hangen. Zodat lastige materie (be)grijpbaar wordt. De groepen bestaan uit maximaal 15 deelnemers

De Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten (ingegaan op 1 april 2015) regelt dat werkgevers tot 2026 in totaal 100.000 extra banen realiseren voor mensen met een ziekte of handicap. De overheid doet dit voor 25.000 mensen met een ziekte of handicap.

Volgens de nieuwe wet moeten werkgevers met meer dan 25 werknemers (40.575 verloonde uren) een bepaald percentage mensen met een ziekte of handicap in dienst te nemen: het quotum arbeidsbeperkten. In 2016 gaat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kijken of de afgesproken aantallen (6.000 door de markt en 3.000 door de overheid) voor 2015 zijn gehaald. Voldoen deze werkgevers daar niet aan? Dan kan het zijn dat zij vanaf 2018 een quotumheffing van € 5000 per niet-ingevulde arbeidsplaats per jaar moeten betalen.


Tijdens de workshop krijgt u antwoorden op onder andere de vragen:

  • wat is de relatie tussen de Participatiewet en de Wet banenafspraak
  • wat is de rol van de gemeente / UWV
  • wat is de banenafspraak en wat is een extra baan
  • wie komen er in aanmerking voor de banenafspraak
  • wat is het doelgroepregister en hoe kan ik het raadplegen
  • waar kan ik terecht met een vacature
  • wat is geregeld rondom inlenen/detachering van arbeidsbeperkten
  • hoe werkt de quotumheffing
  • welke ondersteuning kan ik krijgen


data open inschrijving masterclass

     

 

Mocht u belangstelling hebben voor deze masterclass maar zit er geen geschikte datum of locatie bij, neem dan contact op met JWinfotainment.
Ook incompany mogelijk.

 

groepsgrootte maximaal 15 personen
tijd 09.00 - 16.30 uur
locatie exacte locatie volgt later
kosten € 395,- pp (excl btw) per dag
  inclusief werkboek, koffie/thee

aanmelden

Aanmelden kan door het per email doorgeven van uw naam, telefoonnummer, organisatie, functie en factuuradres, alsook de gewenste cursusdatum en plaats aan info@jwinfotainment.nl.
Door het inschrijven gaat u akkoord met de inschrijvingsvoorwaarden.

maatwerk

Wilt u een eigen bijeenkomst of (incompany) cursus organiseren, dan kunt u zelf bepalen welke onderwerpen u aan de orde wilt stellen. U kunt kiezen uit het standaard aanbod maar u kunt ook uw eigen thema aandragen of onderdelen van de verschillende masterclasses combineren. JWinfotainment levert maatwerk en maakt graag een offerte die aansluit bij uw wensen qua inhoud, duur en aantal deelnemers. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.