arbeidsrecht

Jo Weerts is specialist op het gebied van arbeidsrecht.

Al ruim 30 jaar maakt hij met veel succes de taaiste wet- en regelgeving rondom sociale zekerheid en arbeidsrecht glashelder en alles behalve taai.

Wie eenmaal een enthousiasmerende bijeenkomst van JWinfotainment heeft bijgewoond, leert én onthoudt, en is de op de hoogte van de actuele uitspraken en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht.

Het arbeidsrecht gaat over de regels die gelden tussen werkgever/werknemer en opdrachtgever/opdrachtnemer, zoals:

  • wanneer komt een arbeidsovereenkomst tot stand (flexwet)
  • welke bedingen (bijv. proeftijdbeding, concurrentiebeding) mogen worden opgenomen in een arbeidsovereenkomst
  • loondoorbetaling bij ziekte
  • re-integratie (Wet verbetering poortwachter)
  • vakantie en verlof
  • einde van de arbeidsovereenkomst
  • aanneming van werk
  • opdrachtovereenkomst (dienstenovereenkomst)

Uitgangspunt is dat werkgever en werknemer over allerlei onderwerpen zelf afspraken kunnen maken. Wanneer er tussen werkgever en werknemer geen afspraken zijn gemaakt, gelden de algemene regels. Voor bepaalde zaken gelden altijd de wettelijke regels, ongeacht wat werkgever en werknemer zijn overeengekomen.

Dagelijks doen rechters nieuwe uitspraken bij geschillen tussen werkgever en werknemer. Soms is dat een bevestiging van eerdere uitspraken, soms is er sprake van een geheel ander standpunt.

Volgt u een een (incompany) masterclass of presentatie van JWinfotainment, dan blijft u op de hoogte van de actuele uitspraken en nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Voorbeelden masterclasses arbeidsrecht:


maatwerk

Wilt u een eigen bijeenkomst of (incompany) cursus organiseren, dan kunt u zelf bepalen welke onderwerpen sociale zekerheid en arbeidsrecht u aan de orde wilt stellen. U kunt kiezen uit het standaard aanbod maar u kunt ook uw eigen thema aandragen of onderdelen van de verschillende masterclasses combineren.

JWinfotainment levert maatwerk
en maakt graag een offerte die aansluit bij uw wensen qua inhoud, duur en aantal deelnemers. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.